۰:۰۰ / ۰:۰۰

کتاب خروج

فصل دوازدهم

عید فِصَح

۱خداوند در مصر به موسی و هارون فرمود: ۲«از این به بعد، این ماه برای شما اولین ماه سال باشد. ۳به تمام قوم اسرائیل هدایت بده که هر سال در روز دهم همین ماه طبق رسم هر خانواده بره ای تهیه کنند. ۴اگر تعداد خانواده کم باشد و نتواند بره را کاملاً بخورد، می تواند با همسایۀ مجاور خود شریک شود، یعنی هر خانواده نظر به تعداد افراد خود و به اندازۀ خوراک خود در قیمت بره سهم بگیرد. ۵این بره خواه گوسفند خواه بز، باید نر و یک ساله و بی عیب باشد. ۶در شام روز چهاردهم تمام قوم اسرائیل بره های خود را قربانی کنند. ۷سپس مقداری از خون آنرا بر دو طرف چوکات و سر دروازۀ خانه ای که بره در آن خورده می شود، بپاشند. ۸در همان شب تمام گوشتها را کباب کرده با نان فطیر (بدون خمیرمایه) و سبزیجات تلخ بخورند. ۹این گوشت نباید خام و یا جوش داده خورده شود، بلکه آن را با کله و پاچه و اجزای داخلی آن روی آتش کباب کرده بخورند. ۱۰گوشت را نباید تا صبح نگاهدارید و اگر چیزی از آن باقی بماند آن را در آتش بسوزانید. ۱۱شما باید با عجله بره را بخورید، کفشهای تان را بپا و عصای تان را به دست بگیرید، زیرا این عید فِصَح است و آن را به احترام من، خداوند برگزار کنید.

۱۲در آن شب من از مصر عبور می کنم و تمام اولباری های مصری، چه انسان و چه حیوان، همه را می کشم. من خداوند هستم و تمام خدایان مصر را مجازات می کنم. ۱۳خونی که بر دو طرف چوکات و بر سر دروازۀ خانۀ تان می پاشید، نشانه ای بر خانه های تان می باشد و وقتی من آن خون را ببینم از شما می گذرم و تنها مصریان را هلاک می کنم و به شما هیچ آسیبی نمی رسانم. ۱۴شما باید آن روز را همیشه بخاطر داشته باشید و آنرا به عنوان عید خداوند همیشه جشن بگیرید تا کاری را که من برای شما کرده ام بیاد داشته باشید. این عید را به عنوان یک آئین همیشگی نسل بعد از نسل تجلیل کنید.»

عید فطیر

۱۵خداوند فرمود: «در این عید که مدت هفت روز طول می کشد، باید نان فطیر بخورید. در روز اول عید تمام خمیرمایه را از خانۀ خود بیرون کنید. اگر کسی در دوران این هفت روز نان فطیر بخورد، باید از میان قوم اسرائیل منقطع شود. ۱۶در روز اول و هفتم باید تمام قوم یکجا جمع شوند و به عبادت خدا بپردازند. در این دو روز بغیر از تدارک غذا نباید به هیچ کاری دیگر دست زد. ۱۷عید فطیر به شما یادآوری می کند که من در چنین روزی قبایل شما را از مصر بیرون آوردم. بنابراین، بر شما و نسلهای آیندۀ شما واجب است که این عید را جشن بگیرید. ۱۸از شام روز چهاردهم ماه اول تا شام روز بیست و یکم شما باید نان فطیر بخورید. ۱۹برای هفت روز نباید اثری از خمیرمایه در خانه های تان باشد. اگر کسی در این مدت نان خمیرمایه دار بخورد، خواه بیگانه باشد خواه اهل آنجا، باید از میان قوم اسرائیل طرد شود. ۲۰باز می گویم که شما نباید نان خمیرمایه دار بخورید، بلکه فقط نان فطیر بخورید.»

اولین عید فِصَح

۲۱موسی تمام رهبران قوم اسرائیل را نزد خود فراخوانده به آن ها گفت: «هرکدام از شما یک برۀ گوسفند یا بز برای خانوادۀ تان گرفته آنرا برای عید فِصَح قربانی کنید. ۲۲سپس یک دسته جارو بوته را در خون بره که در طشت ریخته شده غوطه کنید و خون را به سر در و دو طرف چوکات دروازۀ خانه های تان بپاشید. هیچ یک از شما نباید تا صبح از خانه بیرون برود. ۲۳در آن شب خداوند از مصر عبور می کند تا مصریان را بکشد، اما وقتی خون را بر سر و دو طرف چوکات دروازۀ خانه های شما ببیند، از آنجا می گذرد و به فرشتۀ مرگ اجازه نمی دهد که به خانه های شما داخل شود و شما را هلاک کند. ۲۴بر شما و فرزندان شما واجب است که این قانون را برای همیشه حفظ کنید. ۲۵بعد وقتی به سرزمینی که خداوند وعدۀ ملکیت آن را به شما داده است وارد شدید، این مراسم را بجا آورید. ۲۶وقتی فرزندان شما بپرسند که معنی این مراسم چیست؟ ۲۷بگوئید عید فِصَح را به احترام خداوند جشن می گیریم، زیرا شبی که خداوند از خانه های بنی اسرائیل در مصر عبور نمود، مصری ها را هلاک کرد، ولی به ما آسیبی نرساند.»

بنی اسرائیل زانو زدند و خداوند را پرستش کردند. ۲۸سپس رفتند و آنچه را که خداوند توسط موسی و هارون به آن ها هدایت داده بود انجام دادند.

مرگ اولباری ها

۲۹در حدود نیمۀ شب خداوند تمام اولباری های مصری را، از پسر اولباری فرعون که ولیعهد او بود گرفته تا اولباری اسیری که در سیاهچال زندانی بود و همچنین اولباری حیوانات را کشت. ۳۰در آن شب فرعون و اهل دربار او و همۀ مردم مصر بیدار شدند و گریه و شیون بزرگی در مصر بر پا شد، زیرا خانه ای نبود که در آن کسی نَمُرده باشد. ۳۱در همان شب فرعون، موسی و هارون را به حضور خود خواست و به آن ها گفت: «شما و همۀ قوم اسرائیل از مصر خارج شوید و سرزمین مرا ترک کنید و هر طوری که می خواهید خداوند را بپرستید. ۳۲گله ها و رمه های خود را نیز با خود ببرید. برای من هم دعا کنید.»

۳۳مردم مصر اصرار می کردند که بنی اسرائیل هر چه زودتر سرزمین آن ها را ترک کنند. چون می گفتند: «اگر شما از اینجا نروید همۀ ما خواهیم مرد.» ۳۴بنابراین اسرائیلی ها تغاره های پُر از خمیر فطیر را در پارچه پیچیدند و بر دوش خود گذاشتند. ۳۵سپس بنی اسرائیل همانطوری که موسی به آن ها گفته بود، از همسایه های خود زیورات طلا و نقره و لباس خواستند. ۳۶خداوند بنی اسرائیل را در نظر مصری ها عزیز و محترم ساخته بود و هر چه از آن ها خواستند به آن ها دادند. به این ترتیب اسرائیلی ها ثروت مصریان را با خود بردند.

خروج بنی اسرائیل از مصر

۳۷بنی اسرائیل که تعداد آن ها بغیر از زنها و اطفال در حدود ششصد هزار مرد بود، پیاده از رعمسیس به سُکوت کوچ کردند. ۳۸همچنین عدۀ زیادی از مردم دیگر هم با گله ها و رمه های خود با آن ها همراه بودند. ۳۹آن ها از همان خمیر فطیر که از مصر با خود آورده بودند نان پختند. زیرا با عجله از مصر خارج شده بودند و فرصت آن را نداشتند که نان بپزند یا توشۀ راه را تهیه کنند.

۴۰بنی اسرائیل مدت چهارصد و سی سال در مصر زندگی کرده بودند. ۴۱در آخرین روز چهارصد و سیُمین سال، تمام قبایل قوم خداوند از مصر بیرون رفتند. ۴۲این همان شبی بود که خداوند برای نجات آن ها از مصر تعیین فرموده بود و شبی است که وقفِ خداوند شد تا بنی اسرائیل برای همیشه به یاد خداوند آن را جشن بگیرند.

مقررات عید فِصَح

۴۳خداوند به موسی و هارون فرمود: «این مقررات عید فِصَح است: هیچ بیگانه ای نباید از غذای فِصَح بخورد. ۴۴اما هر غلام زر خریدی که ختنه شده باشد، می تواند از آن بخورد. ۴۵مهمانان غیر یهودی و مزدوران نباید از آن بخورند. ۴۶تمام آن غذا را باید در خانه ای که تهیه شده است بخورید. چیزی از آن غذا را بیرون نبرید و هیچیک از استخوانهای آن را نشکنید. ۴۷تمام قوم اسرائیل این عید را تجلیل کنند. ۴۸کسی که ختنه نشده نباید از آن بخورد. اما اگر بیگانگانی که در بین شما زندگی می کنند و بخواهند این مراسم را برای خداوند برگزار نمایند، اول باید تمام افراد ذکور خانوادۀ شان ختنه شوند. آنگاه می توانند مانند شما در آن مراسم شرکت کنند. ۴۹تمام اسرائیلی ها اصلی و بیگانگانی که ختنه شده اند و در میان شما ساکن اند شامل این مقررات می باشند.» ۵۰تمام قوم اسرائیل احکام خداوند را که بوسیلۀ موسی و هارون به آن ها داده شده بود، اطاعت کردند. ۵۱در همان روز، خداوند قبایل اسرائیل را از مصر بیرون آورد.

مطالب مرتبط

جمعه صلیب عیسی برای دنیا

جمعه صلیب عیسی برای دنیا (آرامش و شادی در مسیح)
وقتی عیسی بعنوان قربانی بروی صلیب جان داد؛ با مرگ او نظام پیچده قربانی به پایان رسید؛ زیرا عیسی همه گناهان دنیا را به خود گرفت. آیا انسانهای دنیا این فدیه عظیم مسیح را درک می‌کنند؟ یگانه کاری که هر فرد بشر بخواهد و انجام دهد اینست که به او ایمان بیاورد و مسیح را بپذیرد. کسانی که به مرگ و قیام عیسی ایمان می‌اورند؛ می‌توانند تا ابد با او حیات داشته باشند. تا از مرگی ابدی که در نتیجه گناه حاصل می‌شود نجات یابند.

برنامه رادیویی با خواندن آیه ۲۶ (۳۰ دقیقه)

اولین جشن عید فصح از کجا شروع شد

اولین جشن عید فصح از کجا شروع شد (آرامش و شادی در مسیح)
با توجه به آنچه در کتاب مقدس مشاهده می‌شود باید دانست که چگونه بقای مراسم عهد که آغاز کننده آن خداوند است با انسان پیمان بست و تحقق پیدا کرد. عیسی فقط آن بره قربانی عهد فصح نبود؛ بلکه همچنین پیام آور عهد جدید بود. با توجه به آنچه دیده می‌شود برای اینکه بدانیم چگونه مراسم عهد به فرهنگ‌های دیگر منتقل شده از آنچه در سرزمین اولیه عهد بسته شد؛ کاملا فرق دارد. دعا ما برای شما عزیزان اینست که حقیقت را بشناسید و نجات را در عیسی مسیح دریافت کنید.

برنامه رادیویی درباره آیه ۳-۱۴ (۳۰ دقیقه)

آیا عیسی مسیح بر صلیب کشته شد؟

آیا عیسی مسیح بر صلیب کشته شد؟ (باشما)
هدف مرگ عیسی مسیح این بود که ما حیات ابدی را نصیب شویم. هنگامی که هنوز گناهکار بودیم، مسیح برای ما مُرد. او آمد تا جان خود را فدای بسیاری کند. مسیح جان خود را برای چه کسانی داد؟ برای تمام کسانی که به او ایمان دارند. «ایمان داشتن» معنی بسیار عمیقی دارد. معنی آن باور کردن کامل و عمیق است؛ یعنی تماماً وابسته بودن به مسیح، یعنی اعتماد کردن به او و نه به خود. اگر ایمان ما منجر به اطاعت از مسیح نشود، ایمانی کاذب است. مسیح چه نوع حیاتی می‌‌‌‌‌دهد؟ وی حیات ابدی می‌‌‌‌‌بخشد. حیات ابدی فقط به معنی زندگی‌یی نیست که تا ابد دوام می‌‌‌‌‌یابد. حیات ابدی یعنی زندگی با خدا، زندگی‌یی مملو از شادی، آرامش و عدالت، آن زندگی است بدون اشک و اندوه یا درد. حیات ابدی یعنی پاداش و میراث آسمانی برای تمام کسانی که به عیسی ایمان می‌‌‌‌‌آورند.

برنامه رادیویی درباره آیه ۵-۷ (۲۸ دقیقه)

خداوند راه نجات را از طریق داوری آماده می‌‌کند

خداوند راه نجات را از طریق داوری آماده می‌‌کند (فریاد زن)
وقتی ما به مشکلات و سختی‌ها دچار می‌شویم و می‌بینیم که هیچ راه حلی به نظر نمی آید، ما نباید امید خود را از دست بدهیم و یا بترسیم. چون خداوند یک راه بیرون رفت را فراهم خواهد کرد. ما نباید از شریک ساختن کلام او بترسیم. ما به سادگی نیاز داریم که به خدا اعتماد کنیم و او ما را محافظت خواهد کرد. خداوند یگانه پسرش را برای نجات ما فرستاد، او هم اکنون یک راه نجات را برای ما آماده ساخته است چون او ما را دوست دارد.

برنامه رادیویی بیشتر در مورد آیه ۱-۵۱ (۳۰ دقیقه)

عیسی بره ای قربانی

عیسی بره ای قربانی (کلام خدا برای شما )
وقتی عیسی بعنوان قربانی کامل مُرد؛ با مرگ او؛ نظام پیچده قربانی به پایان رسید؛ زیرا عیسی همه گناهان را بر خود گرفت. حالا ما بواسطه کاری که عیسی برای ما انجام داد؛ می‌توانیم مجانا به خدا نزدیک شویم. کسانی که به مرگ و قیام عیسی ایمان دارند؛ می‌توانند تا ابد با خدا زندگی کنند.

برنامه رادیویی بیشتر در مورد آیه ۴۶ (۳۰ دقیقه)

عید فصح و جشن عید فطیر

عید فصح و جشن عید فطیر (کلام خدا برای شما )
عید فصح را خود خداوند مقرر کرد؛ این عید نشاندهنده رهایی قوم اسرایئل از مصر بود که باید جشن بگیریند. تا کاری که خدا برایشان کرده بود هیچگاه از یاد نبرند. عبرانی‌ها بره بی عیبی را می‌کشتند و خون آنرا بر سر دًر خانه هایشان می‌پاشیدن در واقع نشانگر جانشینی بود برای کسی که مستحق مرگ بود.

برنامه رادیویی شامل آیه ۱-۱۳ (۳۰ دقیقه)

موسی و فرعون

موسی و فرعون (داستان های كتاب مقدس برای اطفال)
وقتی موسی و برادرش هارون می‌‌خواستند که اسرائیلی‌ها را از بردگی مصر بیرون کنند، فرعون با نظر آنها مخالف کرد. مردم اسرائیل برده‌ها و کارگران ارزان بودند و تمام کارهایی کثیف به وسیله آنها انجام می‌‌شد. خداوند بعداً نشانه‌های زیادی قدرت خود را نشان داد و مردم مصر را با بلاهایی وحشتناک تنبیه کرد. هنوز هم فرعون قوم خدا را اجازه نمی داد که بروند. در نهایت، خداوند ده بلا را نازل کرد و تمام فرزندان اولباری مصریان از بین رفتند. اما هیچ کس در بین اسرائیلی‌ها صدمه ندید. آنها به وسیله خون بره قربانی شده که بر چوکات دروازه خانه هایشان پاشیده شده بود نجات یافتند. فرشته خداوند از بالای خانه‌های آنها عبور کرد. از آن روز تا حالا، هر سال مردم اسرائیل فصح (عید فصح) را جشن می‌گیرند. در نهایت، فرعون مجبور شد که مردم اسرائیل را بگذارد بروند. بعد از ۴۰۰ سال بردگی در مصر، خداوند به وعده اش عمل می‌کند و قومش را دوباره به سرزمین موعود اسرائیل (کنعان) بر می‌گرداند.

برنامه رادیویی شامل آیه ۱-۵۱ (۳۰ دقیقه)

موسی و آزادی

موسی و آزادی (مردم خدا)

برنامه رادیویی شامل آیه ۱-۵۲ (۲۴ دقیقه)

قربانیکه وسیله ای نجات شد

قربانیکه وسیله ای نجات شد (داستان های آشکار شده)

برنامه رادیویی شامل آیه ۲۱-۳۰ (۳۰ دقیقه)