۰:۰۰ / ۰:۰۰

انجیل لوقا

فصل بیستم

اختیارات عیسی

(همچنین در متی ۲۱: ۲۳ - ۲۷ و مرقُس ۱۱: ۲۷ - ۳۳)

۱یک روز وقتی عیسی مردم را در عبادتگاه تعلیم می داد و مژدۀ نجات را به ایشان اعلام می کرد سران کاهنان و علمای دین با بزرگان یهود پیش او آمدند ۲و گفتند: «به ما بگو به چه اختیاری این کار ها را می کنی؟ کی به تو این اختیار را داده است؟» ۳عیسی به آنها جواب داد: «من هم از شما سؤالی دارم، به من بگویید ۴آیا تعمید یحیی از جانب خدا بود یا از جانب بشر؟» ۵آن ها بین خود بحث کرده گفتند: «اگر بگوییم از جانب خدا بود، او خواهد گفت: چرا به او ایمان نیاوردید؟ ۶و اگر بگوییم: از جانب بشر، همۀ مردم ما را سنگباران خواهند کرد چون یقین دارند که یحیی یک پیامبر بود.» ۷پس گفتند: «ما نمی دانیم از کجاست.» ۸عیسی به ایشان گفت: «من هم به شما نمی گویم که با چه اختیاری این کارها را می کنم.»

مَثَل تاکستان و باغبانان

(همچنین در متی ۲۱: ۳۳ - ۴۶ و مرقُس ۱۲: ۱ - ۱۲)

۹عیسی به سخن خود ادامه داد و برای مردم مَثَلی آورده گفت: «مردی تاکستانی احداث کرد و آنرا به باغبانان سپرد و مدت درازی به سفر رفت. ۱۰در موسم انگور، غلامی را پیش باغبانان فرستاد تا حصۀ خود را از محصول تاکستان بگیرد. اما آن ها غلام را لت و کوب کردند و دست خالی باز گردانیدند. ۱۱صاحب تاکستان غلام دیگری فرستاد، او را هم لت و کوب کرده و با او بد رفتاری کردند و دست خالی برگردانیدند. ۱۲غلام سوم را فرستاد. این یکی را هم زخمی کردند و بیرون انداختند. ۱۳پس صاحب تاکستان گفت: «چه باید بکنم؟ پسر عزیز خود را می فرستم، شاید حرمت او را نگهدارند.» ۱۴اما باغبانان وقتی او را دیدند با هم بحث کردند و گفتند: «این وارث است، بیایید او را بکشیم تا ملک به خود ما برسد.» ۱۵پس او را از تاکستان بیرون انداختند و کشتند.

حالا صاحب تاکستان با آنها چه خواهد کرد؟ ۱۶او می آید و این باغبانان را می کشد و تاکستان را به دست دیگران می سپارد.» وقتی مردم اینرا شنیدند گفتند: «خدا نکند!» ۱۷اما او طرف شان دیده گفت: «پس معنی این قسمت از کتاب مقدس چیست؟

«آن سنگی که معماران رد کردند به صورت سنگ اصلی بنا در آمده است.»

۱۸هر که بر آن سنگ بیفتد پارچه پارچه خواهد شد و اگر آن سنگ بر کسی بیفتد او را کاملاً نرم خواهد کرد.»

پرداخت مالیات به قیصر

(همچنین در متی ۲۲: ۱۵ - ۲۲ و مرقُس ۱۲: ۱۳ - ۱۷)

۱۹علمای یهود و سران کاهنان می خواستند در همان لحظه او را بگیرند، چون پی بردند که مقصد آن مَثَل خود آن ها است اما از مردم ترسیدند. ۲۰پس به دنبال فرصت می گشتند و مأموران مخفی که خود را دیندار نشان می دادند پیش او فرستادند تا حرفی از دهان او بگیرند و آنرا دست آویزی برای تسلیم او به حَکَم و حوزۀ اختیارات والی رومی قرار دهند. ۲۱پس از او پرسیدند: «ای استاد، ما می دانیم آنچه تو می گویی و تعلیم می دهی درست و بجاست. تو در مورد هیچ کس فرق نمی گذاری بلکه با راستی و درستی راه خدا را تعلیم می دهی. ۲۲آیا ما اجازه داریم که به امپراطور روم مالیه بدهیم یا نه؟» ۲۳عیسی به نیرنگ آنها پی برد و فرمود: ۲۴«یک سکۀ نقره به من نشان بدهید. نقش و عنوان چه کسی روی آن است؟» جواب دادند: «امپراطور.» ۲۵عیسی فرمود: «پس آنچه از امپراطور است به امپراطور و آنچه از خدا است به خدا بدهید.» ۲۶به این ترتیب کوشش آنها برای به دست آوردن دلیلی به مقابل او در برابر مردم بی اثر ماند و در حالی که از جواب او حیرت کرده بودند خاموش ماندند.

رستاخیز مردگان

(همچنین در متی ۲۲: ۲۳ - ۳۳ و مرقُس ۱۲: ۱۸ - ۲۷)

۲۷بعد چند نفر از پیروان فرقۀ صدوقی که منکر رستاخیز پس از مرگ بودند پیش آمدند و از او پرسیدند: ۲۸«ای استاد، موسی این امر را برای ما نوشت: چنانچه مردی زنی بگیرد ولی بدون اولاد بمیرد برادرش مجبور است آن زن را بگیرد تا برای برادر خود فرزندانی بیاورد. ۲۹حالا هفت برادر بودند، اولی زنی گرفت و بدون فرزند مُرد. ۳۰بعد دومی او را گرفت ۳۱و سپس سومی و همین طور هر هفت نفر مردند و هیچ اولادی به جا نگذاشتند. ۳۲بعد از همه آن زن هم مُرد. ۳۳پس در روز رستاخیز، او زن کدام یک باشد؟ چون هر هفت نفر با او ازدواج کردند.»

۳۴عیسی به ایشان فرمود: «زنان و مردان این جهان ازدواج می کنند، ۳۵اما کسانی که شایسته رسیدن به جهان آینده و رستاخیز از مردگان بشوند، زن نمی گیرند و شوهر نمی کنند، ۳۶زیرا آن ها مانند فرشتگان هستند. دیگر مرگ برای آنها محال است و چون در رستاخیز شرکت دارند فرزندان خدا هستند. ۳۷این مطلب که مردگان بار دیگر زنده می شوند مطلبی است که خود موسی در داستان بوتۀ سوزان، آنجا که خداوند را خدای ابراهیم، خدای اسحاق و خدای یعقوب، خطاب می کند نشان داده است. ۳۸خدا، خدای مردگان نیست بلکه خدای زندگان است چون پیش او همه زنده اند.» ۳۹در این مورد بعضی از علما گفتند: «ای استاد، عالی جواب دادی.» ۴۰و پس از آن دیگر جرأت نکردند که از او چیزی بپرسند.

داود و مسیح

(همچنین در متی ۲۲: ۴۱ - ۴۶ و مرقُس ۱۲: ۳۸ - ۳۷)

۴۱عیسی به ایشان فرمود: «چطور می توان گفت که مسیح پسر داود است؟ ۴۲چون خود داود در کتاب زبور می گوید:

«خداوند به خداوند من فرمود: در دست راست من بنشین ۴۳تا دشمنانت را زیر پای تو اندازم.»

۴۴باری، داود او را «خداوند» خطاب می کند، پس چطور او می تواند پسر داود باشد؟»

سرزنش علما

(همچنین در متی ۲۳: ۱ - ۳۶ و مرقُس ۱۲: ۳۸ - ۴۰)

۴۵عیسی در حضور همه مردم به شاگردان فرمود: ۴۶«از علما که دوست دارند با چپن های دراز بیایند و بروند و علاقۀ شدیدی به سلام های احترام آمیز در بازار ها و بهترین جا ها در کنیسه ها و دعوت ها نشان می دهند احتیاط کنید. ۴۷آنها مال بیوه زنان را می خورند حال آنکه محض خودنمایی دعای خود را طول می دهند. آن ها شدیدترین جزا ها را خواهند دید.»

مطالب مرتبط

اختیارات عیسای مسیح

اختیارات عیسای مسیح (زندگی عیسای مسیح)
رهبران مذهبی از عیسای مسیح در مورد اختیارات او سوال کردند. عیسای مسیح از آنها در مورد اختیارات یحیای تعمید دهنده سوال کرد. شما شاید بپرسید چرا عیسای مسیح در مورد اختیارات خود به آنها نگفت، چون که رهبران مذهبی در عهد عتیق خوانده بودند که مسیح خدا چی اختیارات دارد و آنها شنیده و دیده بودند که عیسای مسیح معجزات می‌کرد. عیسای مسیح مرده را زنده کرد، کور بینا شد و هزاران نفر را نان داد. به عباره دیگر اختیارات عیسای مسیح در عملکرد او به خاطر تغییر زندگی انسانها بود.

Tنمایش تلویزیونی بیشتر در مورد آیه ۱-۸ (۵۹ دقیقه)

مثل تاکستان و باغبانان

مثل تاکستان و باغبانان (زندگی عیسای مسیح)
مثل تاکستان عیسای مسیح یک مثل دیگر در مورد هدف خدا برای نجات انسان می‌گوید. خداوند مالک تاکستان در این مثل است. خداوند نه تنها مالک تاکستان بلکه مالک همه چیزهایی است که او در این دنیا خلق کرده است. خداوند مالک جهان است. خداوند پیامبران زیاد را روان کرد تا مردم را رهنمایی کنند اما قوم اسراییل پیامبران را قبول نکردند، پس خدا عیسای مسیح را روان کرد. قوم اسراییل یکبار دیگر یگانه پسر خدا را قبول نکردند. اما عیسای مسیح گر چه مورد قبول قوم اسراییل قرار نگرفت اما او سنگ بنای ایمان به خدا شد که هر کی به او ایمان بیاورد صاحب زندگی ابدی گردد.

Tنمایش تلویزیونی بیشتر در مورد آیه ۹-۱۸ (۵۹ دقیقه)

پرداخت مالیات به قیصر

پرداخت مالیات به قیصر (زندگی عیسای مسیح)
رهبران مذهبی به دنبال گرفتاری عیسی بودند. آنها از عیسای مسیح سوال کردند: آیا باید مالیات به امپراطور روم بپردازیم؟ عیسای مسیح افکار آنها را می‌فهمید و ازین سوال شان استفاده کردن یک درس بسیار مهم برای ما بدهد. عیسای مسیح از رهبران مذهبی می‌خواهد تا به خدا توجه کنند، آنها ضرورت داشتند تا خدا و پادشاهی او را اولتر از همه چیز قرار بدهند. بلی ما باید مالیات خود را بدهیم اما مهمتر از همه ما باید خدا را جستجو کنیم و عدالت او را بخواهیم.

Tنمایش تلویزیونی بیشتر در مورد آیه ۱۹-۲۶ (۵۹ دقیقه)

بحث در مورد رستاخیز مرده گان

بحث در مورد رستاخیز مرده گان (زندگی عیسای مسیح)
رهبران مذهبی در زمان عیسای مسیح در مورد رستاخیر مرده گان به دو گروه تقسیم می‌شدند: گروه اول یا فریسیان که به رستاخیز مرده گان به داشتند و گروه دوم که صدوقیان بودند که به رستاخیز مرده گان باور نداشتند. عیسای مسیح عالی را در مورد درک درست رستاخیز مرده گان برای ما می‌دهد. خدا، خدای زنده گان است و خواست او این است که همه ما نجات پیدا کنیم و از طریق ایمان به عیسای مسیح صاحب زندگی جاویدان شده و رستاخیز را تجربه کنیم.

Tنمایش تلویزیونی بیشتر در مورد آیه ۲۷-۴۰ (۵۹ دقیقه)

عیسای مسیح و داوود

عیسای مسیح و داوود (زندگی عیسای مسیح)
عیسای مسیح اکثر اوقات سوال می‌کند تا درس مهم برای ما از طریق سوال کردن بدهد. در لوقا ۲۰ آیه‌های ۴۱-۴۴، عیسای مسیح از پیشگویی در کتاب سموییل فصل ۷ آیه‌های ۱۲-۱۶ یاد آوری می‌کند. سموییل پیشگویی می‌کند که مسیح از نسل داوود خواهد بود. داوود در مزمور ۱۱۰ می‌گوید که خدا به خداوند او گفت که در دست راست او بنشیند. عیسای مسیح در اینجا هویت خود را روشن می‌سازد که پسر انسان و پسر خداست. عیسای مسیح کیست؟ این مهمترین سوال زندگی ماست، یا عیسای مسیح کسی مهم نیست یا این که او همان کسی است که خودش ادعا می‌کند یعنی پسر خدا. جواب درس این که عیسای مسیح کیست، تاثیر بزرگ در سرنوشت ما و در زندگی ما دارد.

Tنمایش تلویزیونی بیشتر در مورد آیه ۴۱-۴۴ (۶۰ دقیقه)

عیسی نجات دهنده و داور آسمانی

عیسی نجات دهنده و داور آسمانی (کلام خدا برای شما )
حکایت عیسی مستقیماً پاسخی؛ به سوال علمای دینی درباره قدرت و اختیارش بود. این داستان نشان می‌دهد که او از نقشه ای که برای قتل او کشیده بودند؛ باخبر بود. کسانی که از ایمان آوردن به عیسی امتناع می‌ورزند؛ روزی بر عیسی؛ که سنگ اصلی ساختمان است می‌افتند

برنامه رادیویی شامل آیه ۹-۱۸ (۳۰ دقیقه)