انجیل لوقا

فصل بیست و سوم

عیسی در حضور پیلاطُس

(همچنین در متی ۲۷: ۱ - ۲ و ۱۱ - ۱۴ و مرقُس ۱۵: ۱ - ۵ و یوحنا ۱۸: ۲۸ - ۳۸)

۱سپس تمام حاضران در مجلس برخاستند و او را به حضور پیلاطُس آوردند ۲به مقابل او شکایت خود را اینطور شروع کردند: «ما این شخص را در حالی دیدیم که به گمراه ساختن ملت ما مشغول بود. او با پرداخت مالیات به امپراطور مخالفت می کرد و ادعا می کند که مسیح یعنی پادشاه است.» ۳پیلاطُس از او پرسید: «آیا تو پادشاه یهودیان هستی؟» عیسی جواب داد: «تو می گویی.» ۴پیلاطُس سپس به سران کاهنان و جماعت گفت: «من در این مرد هیچ جرمی نمی بینم.» ۵اما آنها پافشاری می کردند و گفتند: «او مردم را در سراسر یهودیه با تعالیم خود می شوراند. از جلیل شروع کرد و به اینجا رسیده است.»

عیسی در حضور هیرودیس

۶هنگامیکه پیلاطُس این را شنید پرسید که آیا این مرد جلیلی است. ۷وقتی مطلع شد که به قلمرو هیرودیس تعلق دارد او را پیش هیرودیس که در آن موقع در اورشلیم بود فرستاد. ۸وقتی هیرودیس عیسی را دید بسیار خوشحال شد، زیرا دربارۀ او مطالبی شنیده بود و مدت ها بود می خواست او را ببیند و امید داشت که شاهد معجزاتی از دست او باشد. ۹از او سؤالات فراوانی کرد اما عیسی هیچ جوابی نداد. ۱۰سران کاهنان و علما پیش آمدند و تهمت های شدیدی به او زدند. ۱۱پس هیرودیس و عساکرش به عیسی بی حرمتی کرده او را مسخره نمودند و چپن زیبایی به او پوشانیده او را پیش پیلاطُس پس فرستاند. ۱۲در همان روز هیرودیس و پیلاطُس آشتی کردند، زیرا دشمنی دیرینه ای تا آن زمان بین آن دو وجود داشت.

محکوم به مرگ

(همچنین در متی ۲۷: ۱۵ - ۲۶ و مرقُس ۱۵: ۶ - ۱۵ و یوحنا ۱۸: ۳۹ ـ ۱۹: ۱۶)

۱۳پیلاطُس در این موقع سران کاهنان، بزرگان قوم و مردم را خواست ۱۴و به آنها گفت: «شما این مرد را به تهمت اخلالگری پیش من آوردید. اما چنانکه می دانید خود من در حضور شما از او بازپرسی کردم و در او چیزی که تهمت های شما را تائید کند نیافتم. ۱۵هیرودیس هم دلیلی پیدا نکرد، چون او را پیش ما پس فرستاده است. واضح است که او کاری نکرده است که مستوجب مرگ باشد. ۱۶بنابراین او را پس از تازیانه زدن آزاد می کنم.»[ ۱۷زیرا لازم بود که هر عیدی یک نفر زندانی را برای آن ها آزاد کند.] ۱۸اما همه با صدای بلند گفتند: «مصلوبش کن! برای ما باراَبا را آزاد کن.» ۱۹(این شخص به خاطر شورشی که در شهر واقع شده بود و به علت آدمکشی زندانی شده بود.) ۲۰چون پیلاطُس می خواست عیسی را آزاد سازد بار دیگر سخن خود را به گوش جماعت رسانید. ۲۱اما آن ها فریاد کردند: «مصلوبش کن، مصلوبش کن!» ۲۲برای سومین بار به ایشان گفت: «چرا؟ مرتکب چه جنایتی شده است؟ من او را در هیچ مورد، مستوجب مرگ ندیدم. بنابراین او را پس از تازیانه زدن آزاد می کنم.» ۲۳اما آنها در تقاضای خود پافشاری کردند و فریاد می زدند که عیسی باید به صلیب میخکوب شود. فریاد های ایشان غالب آمد ۲۴و پیلاطُس حکمی را که آنها می خواستند صادر کرد. ۲۵بنابر درخواست ایشان، مردی را که به خاطر یاغیگری و آدم کشی به زندان افتاده بود آزاد کرد و عیسی را در اختیار آنها گذاشت.

روی صلیب

(همچنین در متی ۲۷: ۳۲ - ۴۴ و مرقُس ۱۵: ۲۱ - ۳۲ و یوحنا ۱۹: ۱۷ - ۲۷)

۲۶هنگامی که او را برای مصلوب شدن می بردند مردی را به نام شمعون که اهل قیروان بود و از صحرا به شهر می آمد گرفتند. صلیب را روی دوش او گذاشتند و او را مجبور کردند که آن را به دنبال عیسی ببرد. ۲۷جمعیت بزرگی از جمله زنانی که به خاطر عیسی به سینه خود می زدند و ماتم می کردند از عقب او می آمدند. ۲۸عیسی رو به آنها کرد و فرمود: «ای دختران اورشلیم، برای من اشک نریزید، برای خود تان و فرزندان تان گریه کنید! ۲۹بدانید روزهائی خواهد آمد که خواهند گفت: خوشا به حال نازایان و رَحِم هائی که طفل نیاوردند و سینه های که شیر ندادند. ۳۰آن وقت به کوهها خواهند گفت: «به روی ما بیفتید.» و به تپه ها خواهند گفت: «ما را بپوشانید.» ۳۱اگر با چوبِ تر چنین کنند با چوب خشک چه خواهند کرد؟»

۳۲دو جنایتکار هم برای مصلوب شدن با او بودند. ۳۳و وقتی به محلی موسوم به «کاسۀ سر» رسیدند، او را در آنجا به صلیب میخکوب کردند. آن جنایتکاران را هم با او مصلوب نمودند، یکی را در سمت راست و دیگری را در سمت چپ او. ۳۴عیسی گفت: «ای پدر، اینها را ببخش زیرا نمی دانند چه می کنند.» بالای لباس های او قرعه انداخته میان خود تقسیم کردند. ۳۵مردم ایستاده تماشا می کردند و رؤسای آنها با ریشخند می گفتند: «دیگران را نجات داد. اگر این مرد مسیح و برگزیدۀ خدا است، حالا خودش را نجات دهد.» ۳۶عساکر هم او را مسخره کردند و پیش آمده سرکه خود را به او تعارف کردند ۳۷و گفتند: «اگر تو پادشاه یهودیان هستی خود را نجات بده.» ۳۸در بالای سر او نوشته شده بود: «پادشاه یهودیان.»

۳۹یکی از آن جنایتکار که به صلیب آویخته شده بود با ریشخند به او می گفت: «مگر تو مسیح نیستی؟ خودت و ما را نجات بده.» ۴۰اما آن دیگری با ملامت به اولی جواب داد: «از خدا نمی ترسی؟ سر تو و او یک قسم حکم شده است. ۴۱در مورد ما منصفانه عمل شده، چون ما به سزای اعمال خود می رسیم، اما این مرد هیچ خطایی نکرده است.» ۴۲و گفت: «ای عیسی، وقتی به پادشاهی خود رسیدی مرا به یاد داشته باش.» ۴۳عیسی جواب داد: «خاطر جمع باش، امروز با من در فردوس خواهی بود.»

مرگ عیسی

(همچنین در متی ۲۷: ۴۵ - ۵۶ و مرقُس ۱۴: ۳۳ - ۴۱ و یوحنا ۱۹: ۲۸ - ۳۰)

۴۴تقریباً ظهر بود، که تاریکی تمام آن سرزمین را فراگرفت و تا ساعت سه بعد از ظهر آفتاب گرفته شده بود ۴۵و پردۀ عبادتگاه دو تکه شد. ۴۶عیسی با فریاد بلند گفت: «ای پدر، روح خود را به تو می سپارم.» این را گفت و جان داد. ۴۷وقتی صاحب منصبی که مسئول نگهبانی بود این جریان را دید خدا را حمد کرد و گفت: «در واقع این مرد بی گناه بود.» ۴۸جمعیتی که برای تماشا گرد آمده بودند وقتی ماجرا را دیدند، سینه زنان به خانه های خود برگشتند. ۴۹آشنایان عیسی و زنانی که از جلیل همراه او آمده بودند همگی در فاصلۀ دوری ایستاده بودند و جریان را می دیدند.

کفن و دفن عیسی

(همچنین در متی ۲۷: ۵۷ - ۶۱ و مرقُس ۱۵: ۴۲ - ۴۷ و یوحنا ۱۹: ۳۸ - ۴۲)

۵۰در آنجا مردی به نام یوسف حضور داشت که یکی از اعضای شورای یهود بود. او مردی نیکنام و درستکار بود. ۵۱یوسف به تصمیم شورا و کاری که در پیش گرفته بودند رأی مخالف داده بود. او از اهالی یک شهر یهودی به نام رامه بود و از آن کسانی بود که در انتظار پادشاهی خدا بسر می بردند. ۵۲این مرد در این موقع پیش پیلاطُس رفت و جنازۀ عیسی را خواست. ۵۳سپس آن را پایین آورد و در کتان نازک پیچید و در مقبره ای که از سنگ تراشیده شده بود و پیش از آن کسی را در آن نگذاشته بودند قرار داد. ۵۴آن روز، روز تهیه بود و روز سَبَت از آن ساعت شروع می شد.

۵۵زنانی که از جلیل همراه عیسی آمده بودند به دنبال یوسف رفتند. آن ها مقبره و جای دفن او را دیدند. ۵۶سپس به خانه رفتند و حنوط و عطریات تهیه کردند و در روز سَبَت مطابق امر شریعت استراحت نمودند.

مطالب مرتبط

آیا عیسی مسیح بر صلیب کشته شد؟

آیا عیسی مسیح بر صلیب کشته شد؟ (باشما)
هدف مرگ عیسی مسیح این بود که ما حیات ابدی را نصیب شویم. هنگامی که هنوز گناهکار بودیم، مسیح برای ما مُرد. او آمد تا جان خود را فدای بسیاری کند. مسیح جان خود را برای چه کسانی داد؟ برای تمام کسانی که به او ایمان دارند. «ایمان داشتن» معنی بسیار عمیقی دارد. معنی آن باور کردن کامل و عمیق است؛ یعنی تماماً وابسته بودن به مسیح، یعنی اعتماد کردن به او و نه به خود. اگر ایمان ما منجر به اطاعت از مسیح نشود، ایمانی کاذب است. مسیح چه نوع حیاتی می‌‌‌‌‌دهد؟ وی حیات ابدی می‌‌‌‌‌بخشد. حیات ابدی فقط به معنی زندگی‌یی نیست که تا ابد دوام می‌‌‌‌‌یابد. حیات ابدی یعنی زندگی با خدا، زندگی‌یی مملو از شادی، آرامش و عدالت، آن زندگی است بدون اشک و اندوه یا درد. حیات ابدی یعنی پاداش و میراث آسمانی برای تمام کسانی که به عیسی ایمان می‌‌‌‌‌آورند.

برنامه رادیویی درباره آیه ۴۴-۴۹ (۲۸ دقیقه)

محاکمه عیسی در برابر پیلاطوس

محاکمه عیسی در برابر پیلاطوس (زندگی عیسای مسیح)
رهبران مذهبی عیسای مسیح را به کفرگویی متهم کردند و او را نزد والی رومی آوردند. پیلاطوس هیچ ایرادی در عیسی نیافت، اما رهبران مذهبی از او خواستند که عیسی را بر روی صلیب بکشد. رهبران مذهبی از پیلاطوس خواستند که یک جنایتکار را آزاد کند. عیسی گناه نکرد بلکه به جای یک گناهکار و جنایتکار کشته شد. به عبارت دیگر، عیسی به خاطر گناهان ما بر روی صلیب کشته شد، که ما می‌توانیم از طریق ایمان به او بخشیده می‌شویم.

Tنمایش تلویزیونی بیشتر در مورد آیه ۱-۲۵ (۵۹ دقیقه)

جمعه الصلیب 2020

جمعه الصلیب 2020 (باشما)
عیسی مسیح پاک و مقدس بود. او هیچ گناهی را مرتکب نشده بود. پس چرا عیسی مسیح بر صلیب کشته شد و خون پاک و گران بهای او ریختانده شد؟

برنامه رادیویی بیشتر در مورد آیه ۱-۲۵ (۲۸ دقیقه)

جمعه الصلیب 2020

جمعه الصلیب 2020 (باشما)
عیسی مسیح پاک و مقدس بود. او هیچ گناهی را مرتکب نشده بود. پس چرا عیسی مسیح بر صلیب کشته شد و خون پاک و گران بهای او ریختانده شد؟

برنامه رادیویی بیشتر در مورد آیه ۳۲-۴۹ (۲۸ دقیقه)

مرگ و دفن عیسی نیز عجیب بود

مرگ و دفن عیسی نیز عجیب بود (کلام خدا برای شما )
جزیئات تصویر مرگ عیسی در انجیل یوحنا از اهمیت خاصی برخوردار است؛ امیدوارم شما این انجیل را مطالعه کنید. زیرا یوحنا شاهد عینی مرگ او بود. تا باشد شما هم مانند نیقودیموس و یوسف به حقیقت پی ببرید و بدانید که عیسی کیست؛ تا نجات را در ایمان به او دریافت کنید.

برنامه رادیویی بیشتر در مورد آیه ۴۰-۴۲ (۳۰ دقیقه)

به صلیب زدن و مرگ عیسای مسیح

به صلیب زدن و مرگ عیسای مسیح (زندگی عیسای مسیح)
هنگامی که عیسی جان خود را بر روی صلیب داد، دو اتفاق مهم رخ داد: یک تاریکی همه جا را از ظهر تا سه بعد از ظهر فرا گرفت و پرده عبادتگاه پاره شد. عیسی پسر خدا که آفتاب و ماه و ستاره گان را آفرید در حال مرگ بود، بنابراین آفتاب نمی توانست بدرخشد. پرده عبادتگاه که در آن کاهن اعظم هر سال یک بار برای تقدیم خون برای گناهان اسرائیل وارد قدس القدس می‌شد، پاره شد. عیسی خون خود را یک بار و برای همیشه ریخت و او کاهن اعظم ما است، ما می‌توانیم از طریق او به پادشاهی خدا وارد شویم.

Tنمایش تلویزیونی بیشتر در مورد آیه ۴۴-۵۶ (۵۹ دقیقه)

عدم خشونت (قسمت اول)

عدم خشونت (قسمت اول) (به سوی صلح)

برنامه رادیویی شامل آیه ۱-۵۷ (۳۰ دقیقه)

عیسی مسیح: قربانی او بالای صلیب و رستاخیز او

عیسی مسیح: قربانی او بالای صلیب و رستاخیز او (مطالعۀ کتاب مقدس برای مسلمانان)

برنامه رادیویی شامل آیه ۱-۵۷ (۳۰ دقیقه)

مصلوب شدن قیام و صعود عیسی مسیح به آسمان

مصلوب شدن قیام و صعود عیسی مسیح به آسمان (داستان های كتاب مقدس برای اطفال)
پیلاطس که حاکم ولایت رومی‌ها در یهودیه بود، دستور داد که عیسی مسیح مصلوب شود. آنها اول عیسی مسیح را شکنجه کردند. سپس او را مصلوب کرده و کشتند. عیسی مسیح بعد از سه روز از مرگ قیام کرد، در واقع او مرگ را شکست داد. او به مدت چهل روز در میان مردم بود و خودش را به ۵۰۰ نفر به شمول شاگردانش ظاهر ساخت. و بعداْ روز یکشنبه در حضور پدرش به آسمان صعود نمود. عیسی مسیح به شاگردانش گفت که بعد از او روح القدس خواهد آمد.

برنامه رادیویی شامل آیه ۱-۵۶ (۳۰ دقیقه)

مصلوب شدن عیسی مسیح ۲۰۱۸

مصلوب شدن عیسی مسیح ۲۰۱۸ (باشما)

برنامه رادیویی شامل آیه ۱۳-۵۶ (۳۰ دقیقه)

عیسی مسیح به روی صلیب مصلوب شد

عیسی مسیح به روی صلیب مصلوب شد (باشما)

برنامه رادیویی شامل آیه ۱۳-۲۶ (۳۰ دقیقه)

ورود پیروزمندانه عیسی مسیح به اورشلیم

ورود پیروزمندانه عیسی مسیح به اورشلیم
یکشنبه نخل یادآور ورود پیروزمندانه عیسی مسیح به اورشلیم است. مردم با تکان دادن شاخه‌های خرما از او ستقبال نمودن. یکشنبه نخل، شروع هفته ی مقدس است، بعضی پیروان مسیح آنرا یکشنبه رنج می‌نامند. پیروان عیسی مسیح ورود پیروزمندانه عیسی مسیح را به اورشلیم جشن می‌گیرند. ورود عیسی مسیح به اورشیلم درهر چهار انجیل ذکر شده است. عیسی با اینکه محاکمه و مصلوب خواهد شد وارد شهر شد و از سرنوشت خود استقبال کرد تا از قبر برخیزد و ما را از گناه نجات دهد! یکشنبه نخل آغاز هفته مقدس، یادآور آخرین روزهای عیسی مسیح است.

مقاله شامل آیه ۲۰-۲۱

چرا ما ضرورت داریم که تورات، زبور و انجیل را بخوانیم؟

چرا ما ضرورت داریم که تورات، زبور و انجیل را بخوانیم؟ (باشما)

برنامه رادیویی شامل آیه ۲۴ (۲۹ دقیقه)

موضوع کفن و دفن مسیحیان در جامعه افغانی چطور خواد شد؟

موضوع کفن و دفن مسیحیان در جامعه افغانی چطور خواد شد؟ (باشما)

برنامه رادیویی شامل آیه ۳۲-۴۳ (۲۹ دقیقه)

آیا مسیحیان کافر هستند؟ اگر مسیح قدرت داشت چرا مادر خود را زنده نگاه نکرد؟

آیا مسیحیان کافر هستند؟ اگر مسیح قدرت داشت چرا مادر خود را زنده نگاه نکرد؟ (باشما)

برنامه رادیویی شامل آیه ۳۲-۴۳ (۳۰ دقیقه)

دوست داشتن دشمنانان

دوست داشتن دشمنانان
آیا مهر ورزیدن به دشمنان امکان دارد ؟چطور ممکن است از ما توقع داشته باشید کسانی را درین چهل سال در افغانستان خانه و کاشانه ما را ویران نمود، دوستان و اقارب ما را به شهادت رساندن با ما با خشونت و نا منصفانه برخورد نمودن دوست داشته باشیم؟ مسلما کسی نمی تواند این کار را انجام دهد. آیا کسی هست که مایل به انجام این کار باشد؟

مقاله شامل آیه ۳۴-۳۷

نخستین سخن عیسی مسیح در روی صلیب

نخستین سخن عیسی مسیح در روی صلیب
عیسی مسیح در سخت ترین شرایط ، هنگامی که تحت شدیدترین آزار و شکنجه بود ، به رنجهای خود فکر نمی کرد ، بلکه به فکر ما گناهکاران بود. او به درد خود توجهی نکرد و به زخم‌های دردناک ناشی از شلاق در پشت او توجه نکرد ، او به میخ هایی که دست‌ها و پاهایش را در صلیب سوراخ کرده بود ، به هیچ یک از ضربات و زخم‌ها ، و کبودی هایش توجهی نداشت. او فقط به یک چیز فکر می‌کرد: عشق او به ما و نجات ما

مقاله شامل آیه ۳۴

قسمت سوم - مرگ عجیب مسیح

قسمت سوم - مرگ عجیب مسیح (کلام خدا برای شما )
عیسی مسیح جان خود را در راهی همه مردم دنیا فدا کرد؛ تا هر آنکسی که به او ایمان آورد صاحب زندگی جاویدان گردد. پس عجیب نیست که مسیح قدوس و بی عیب بروی صلیب بخاطر گناهان ما زجر ببیند؟ ( حقیقا که مرگ مسیح عجیب و بی مانند بود)

برنامه رادیویی به آیه ۳۴ (۳۰ دقیقه)

قسمت سوم - مرگ عجیب مسیح

قسمت سوم - مرگ عجیب مسیح (کلام خدا برای شما )
عیسی مسیح جان خود را در راهی همه مردم دنیا فدا کرد؛ تا هر آنکسی که به او ایمان آورد صاحب زندگی جاویدان گردد. پس عجیب نیست که مسیح قدوس و بی عیب بروی صلیب بخاطر گناهان ما زجر ببیند؟ ( حقیقا که مرگ مسیح عجیب و بی مانند بود)

برنامه رادیویی به آیه ۴۴-۴۶ (۳۰ دقیقه)