۰:۰۰ / ۰:۰۰

کتاب خروج

فصل بیستم

احکام ده گانه

(همچنین در تثنیه ۵: ۱ - ۲۱)

۱خدا سخن گفت و این را فرمود:

  • ۲«من خداوند، خدای تو هستم که ترا از مصر که در آنجا در غلامی بسر می بردی بیرون آوردم. ۳خدای دیگر غیر از من نداشته باش.
  • ۴هیچگونه مجسمه یا بتی به شکل آنچه که بالا در آسمان و از آنچه پائین بر روی زمین و آنچه در آب زیر زمین است، برای خود نساز. ۵در برابر آن ها زانو نزن و آن ها را پرستش نکن، زیرا من خداوند، که خدای تو می باشم، خدای غیور و حسود هستم و کسانی را که با من دشمنی کنند، تا نسل سوم و چهارم مجازات می کنم. ۶ولی به کسانی که مرا دوست دارند و از احکام من پیروی می کنند، تا هزار پشت رحمت می کنم.
  • ۷نام خداوند، خدایت را به باطل بر زبان نیاور، زیرا کسیکه از نام خداوند سوء استفاده کند، خداوند او را مجازات می کند.
  • ۸روز سَبَت را به یاد داشته باش و آن را مقدس بدار. ۹شش روز در هفته کار کن، ۱۰ولی در روز هفتم که روز استراحت و روز مخصوص خداوند است، هیچ کار نکن. نه خودت، نه فرزندانت، نه غلامت، نه کنیزت، نه حیواناتت و نه مهمانانت. ۱۱من، خداوند، در شش روز زمین و آسمان و بحرها و هر چه در آن ها است، ساختم و در روز هفتم استراحت کردم. به همین دلیل است که من، خداوند، روز سَبَت را برکت دادم و آنرا مقدس خواندم.
  • ۱۲به پدر و مادرت احترام کن تا در سرزمینی که به تو می دهم عمر طولانی داشته باشی.
  • ۱۳قتل نکن.
  • ۱۴زنا نکن.
  • ۱۵دزدی نکن.
  • ۱۶به کسی شهادت دروغ نده.
  • ۱۷به خانۀ همسایۀ خود طمع نکن. به زن، غلام، کنیز، گاو، الاغ و هر چیزیکه مال همسایه ات می باشد، طمع نکن.»

مردم را ترس فرا می گیرد

(همچنین در تثنیه ۵: ۲۲ - ۳۳)

۱۸وقتی مردم رعد و برق و دودی را که از کوه بر می خاست دیدند و صدای شیپور را شنیدند، از ترس به خود لرزیدند و در فاصلۀ دور ایستادند ۱۹و به موسی گفتند: «اگر تو با ما صحبت کنی ما گوش می دهیم، ولی می ترسیم که اگر خدا با ما حرف بزند، خواهیم مُرد.» ۲۰موسی گفت: «نترسید، زیرا خدا فقط آمده است که شما را امتحان کند تا ترس او پیش روی شما باشد و دیگر گناه نکنید.» ۲۱در حالیکه مردم در فاصلۀ دورتر ایستاده بودند، موسی به تنهائی به ابر غلیظی که خدا در آن بود، نزدیک رفت.

مقررات قربانگاه

۲۲خداوند به موسی امر فرمود: «به بنی اسرائیل چنین بگو: شما دیدید که چگونه از آسمان با شما صحبت کردم. ۲۳پس دیگر برای خود خدایانی از نقره یا طلا نسازید و بجای من آن ها را پرستش نکنید. ۲۴قربانگاهی از خاک برای من بسازید و بالای آن از رمه و گلۀ خود قربانی هائی که کاملاً سوختانده شوند و همچنین هدایای سلامتی تقدیم کنید. در هر جائی که برای عبادت تعیین می کنم قربانگاهی بسازید تا من بیایم و شما را برکت بدهم. ۲۵اگر برای من قربانگاهی از سنگ می سازید آن را از سنگهای تراشیده بنا نکنید. زیرا اگر در آن ابزار به کار رفته باشد، آن قربانگاه برای قربانی مناسب نیست. ۲۶قربانگاهی که برای من می سازید نباید زینه داشته باشد، مبادا وقتی از زینه بالا می روید، عورت شما دیده شود.»

مطالب مرتبط

خدا نور است

خدا نور است (باشما)
خدا خود منبع نور و روشنایی است. ما که در مسیح هستیم، سهم در شهر اورشلیم آسمانی آینده خواهیم داشت. دیگر بیش از این نیازی به خورشید و ماه برای ایجاد نور نخواهد بود، زیرا خود خداوند نور جاودانی شهر خواهد بود. روزهای نوحه گری یا ماتم تمام خواهد شد و جمیع مردم عادل خواهند بود، درست همانطور که عهد جدید از پیش خبر داده است در مکاشفه ۲۱: ۴. خداوند در اشعیا ۶۰: ۲۱ شهروندان اورشلیم آسمانی را "شاخه مغروس (شانده شده) من و عمل دست من" می‌‌‌نامد.

برنامه رادیویی با خواندن آیه ۳-۵ (۲۶ دقیقه)

منظور از استراحت در روز سبت چیست؟

منظور از استراحت در روز سبت چیست؟ (آرامش و شادی در مسیح)
نکته کلیدی برای درک اینکه چرا عیسی مسیح روز سبت ما ایمانداران می‌باشد. منشاء این روز به زمان آفرینش هستی باز می‌گردد. بعد از آفرینش آسما نها و زمین در شش روز با فرا رسيدن روز هفتم، خدا كار آفرينش را تمام كرده، دست از كار كشيد. اسرائیلی‌ها باید یک روز از هفت روز هفته را استراحت کنند و دست از کار بکشند و همین قانون را برای حیوانات و خدمتکاران خود نیز اجرا کنند. این عمل یک استراحت مطلق از کار بود. هرکاری که آنها مشغول انجام آن بودند باید در این روز کنار گذاشته می‌شد. روز سبت و استراحت دیگری غیر از عیسی مسیح وجود ندارد.

برنامه رادیویی با خواندن آیه ۸-۱۱ (۳۰ دقیقه)

اطاعت از والدین

اطاعت از والدین (جوانان)
برای فرزندان والدین بهترین نعمت هستند. مهم نیست که در چه از سن و سال قرار داریم، باید ایشان را احترام نماییم و طرف مواظبت قرار دهیم. احترام به پدر و مادر باعث برکت فرزندان می‌‌‌گردد. پدر و مادر بهترین امید و تکیه‌گاه برای فرزندان است. همطوریکه والدین هنگامیکه کودک بودیم از ما غمخواری می‌‌کردند برما لازم است هنگامیکه سن شان بالا می‌رود، دست شان را بگیرییم و نه تنها که در فکر شان باشیم بلکه نیازمندی‌های شان برآورده کنیم و با این حرکت خود برکت خدا را نصیب خواهیم شد.

برنامه رادیویی با خواندن آیه ۱۲ (۳۰ دقیقه)

رفتار فرزندان گلالی

رفتار فرزندان گلالی (رنگ زندگی )
گاه گاهی، نسیم بهاران و عطر دلاویز گل‌های رنگارنگ، روح و روان انسان را نوازش می‌دهند و زمانی هم تلخی‌های جان کاۀ روز گار، بیرحمانه و سیل آسا از هر سو حمله ور می‌شوند. زوج‌های که تازه به آرزو‌های شان دست یافته اند، بی صبرانه انتظارْ بدنیا آمدن ثمره زندگی مشترک شان را می‌کشند. پدران، شب و روز را یکی کرده، برای آرامش و دیدن لبان پرخندۀ فرزندانشان زحمت می‌کشند. مادران خواب‌های شیرین و راحتی خود را فدای لحظهْ خوشی فرزندانشان می‌کنند ، و هزاران مشکل و خسته گی‌های شان تنها با لبخندی فرزندانشان مداوا می‌شود. ولی زمانیکه فرزندان صاحب جا و مقام و منزلت می‌شوند، تمام آن زحمات و تکالیف و بی خوابی‌ها را نه تنها نادیده می‌گیرند، بلکه بعضی شان حتا، وقت برای دیدن والدین شان ندارند. از شما دعوت می‌کنیم که به این برنامه گوش دهید. تشکر!

برنامه رادیویی با خواندن آیه ۱۲ (۲۹ دقیقه)

چه چیزها ما را روانه جهنم می‌کند

چه چیزها ما را روانه جهنم می‌کند (آرامش و شادی در مسیح)
این تعلیم عیسی مربوط به دل انسان است که ما مراقبت آن بطور جدی باشیم. حکم معنی عمیقی تری دارد. هیچگاه در آروزی مرگ و بدبختی کسی نباشیم از کسی متنفر یا صدمه برسانیم؛ چرا که این امر در نظر خدا همانند قتل است. ما نباید کسی را حقیر بشماریم یا توهین کنیم.

برنامه رادیویی با خواندن آیه ۱۳ (۳۰ دقیقه)

ده فرمان خدا

ده فرمان خدا (فریاد زن)
خداوند همیشه بهترین‌ها را برای ما می‌‌ خواهد. فرمان‌‌های او برای خوبی ما هستند و به ما نشان می‌‌‌‌‌‌‌دهند که چگونه درست زندگی کنیم. خداوند ده فرمان را برای مردم اسرائیل برای نیکویی آنها داد تا آنها بتوانند از راه‌های خداوند پیروی کنند. امروز نیز فرمان‌‌‌های او ما را کمک می‌‌‌‌‌‌‌کنند تا بدانیم که چه چیز خوب و چه چیز بد می‌‌‌‌‌‌‌باشد و تفاوت بین خوب و بد را ببینیم. خدا مقدس است، پس او از ما می‌‌‌‌‌‌‌ خواهد که مقدس و خالص باشیم. ما با نیروی خود نمی توانیم راه درست را پیدا کنیم، ما به حکمت و فرمان‌های نیکوی او نیاز داریم.

برنامه رادیویی درباره آیه ۱-۲۶ (۳۰ دقیقه)

جایگاه‌ی شریعت در زنده‌گی ما

جایگاه‌ی شریعت در زنده‌گی ما (باشما)
باید خاطر نشان کرد، همانطوری که پدر و مادر یا بزرگ خانواده فرق میان خوب و بد را به فرزندان خانواده تعلیم و آموزش می‌‌‌دهد، شریعت نیز ما را از خوب و بد اعمال ما آگاه می‌‌سازد. هر چند بدون شریعت نیز بشر کم و بیش قادر به تشخیص فرق بین نیکی و بدی و شناخت محدود خدا می‌‌‌باشد، ولی قسمت زیادتر دانش ما پیرامون خیر و شر از طریق تعالیم شریعت بدست می‌‌‌آید. طوری مثال، آخرین فرمان از ده فرمان موسی می‌‌‌گوید: «طمع نکن» را مدنظر بگیریم، اگر این فرمان بما داده نشده بود، هرگز نمی‌دانستیم که طمع کردن، گناه است. ولی انجام دادن شریعت باعث نجات انسان نمیگردد.

برنامه رادیویی درباره آیه ۲-۱۷ (۲۸ دقیقه)

زبان

زبان (باشما)
زبان کسانیکه در کنترول نیست مثل آتش زیر خاکستر است که قدرت ویرانگر دارد. زبانی که در کنترول نیست همچو آتش خفته است که آهسته آهسته ماحول خود را به آتش می‌‌کشد و ویران می‌‌کند و همه چیز را به خاکستر مبدل می‌‌کند. زبان قدرت بسیار عظیم دارد. یک کلمۀ کوچک می‌‌‌‌تواند باعث بنای فامیل و دوستان ما شود. اما اگر زبان ما در کنترول نباشد، باعث از هم پاشیده‌گی فامیل و دوستان ما می‌‌‌شود. زبانی که در کنترول نباشد، شیطان به آسانی از آن استفاده می‌‌‌کند.

برنامه رادیویی درباره آیه ۷ (۲۸ دقیقه)

برق نُه قرضدار بزرگ شرکت برشنا قطع شد

برق نُه قرضدار بزرگ شرکت برشنا قطع شد (رنگ زندگی )
شرکت برشنا به ادامه‌ی کمپین جمع‌آوری صرفیه برق، در یک اقدام بی‌سابقه لین برق شماری از افراد بلندپایه حکومتی و «زورمندان» را قطع کرد. شماری از افراد دولتی و غیر دولتی، ۱۱ میلیارد افغانی در سراسر کشور از شرکت برشنا بابت صرفیه برق قرضدارند. در دولت بودن و زوزمند بودن به معنی این نیست که از همه چیز رایگان استفاده کرد و خود را بالاتر از قانون قرار دهند. چطور می‌‌‌‌‌توانیم یک فرد مفید برای جامعه و کشور خود باشیم؟

برنامه رادیویی درباره آیه ۱۵ (۲۹ دقیقه)

فیض خدا

فیض خدا (باشما)
فیض هدیۀ نجات خداست که به طور مجانی به توسط عیسی مسیح در اختیار ما قرار داده شده است و ما می‌‌‌توانیم آن هدیه را به وسیله ایمان به دست آوریم. ایمان آوردن به این معنی نیست که ما عمل ایمان را انجام می‌‌‌دهیم، بلکه به این معنی است که با ایمان دریافت می‌‌‌کنیم. ایمان خود، هدیۀ خداوند است و توسط شنیدن کلام خدا ایجاد می‌‌‌گردد. ما نمی‌توانیم که ایمان را به دست بیاوریم.

برنامه رادیویی بیشتر در مورد آیه ۱-۱۷ (۲۹ دقیقه)

شریعت خدا

شریعت خدا (باشما)
شریعت شالودهٔ کامل احکام و مقرراتی بود که خداوند به موسی پیغمبر داد تا به قوم اسرائیل ابلاغ و برساند. شریعت شامل جزئیاتی دقیق و الزام آور بود که انتظار می‌‌‌رفت قوم اسرائیل به سهم خود در عهد کوهٔ سینا آنرا به انجام برساند. درک این مسئله مهم است که چرا خداوند شریعت را به قوم اسرائیل داد و همچنین رابطۀ شریعت با عهد ابراهیمی چه بود. ما گفتیم عهدی که خدا با ابراهیم برقرار ساخت بدون شرط بود؛ این عهد کاملاً بر اساس فیض خدا فراهم شده بود. هیچ شرط الزام آوری وجود نداشت تا ابراهیم با انجام آن توسط خدا برگزیده شود و در عهد با او قرار بگیرد.

برنامه رادیویی بیشتر در مورد آیه ۱-۱۷ (۲۷ دقیقه)

ده فرمان

ده فرمان (داستان های كتاب مقدس برای اطفال)
خداوند شریعت خوب و عادلانه به قومش عطا کرد. بعضی از آنها بنام (ده فرمان) معروف است. خداوند وعده کرد که اگر آنها از این فرامین پیروی کنند زندگی خوشی خواهند داشت. بعضی از این فرامین قرار ذیل است:‌ "جز من خدای نباشد". "هیچ بتی را پرستش نکنید". "نام مرا بیهوده به زبان نیارید". "روز سبت را گرامی بدارید، روز استراحت!". "والدین تان را احترام کنید!". "قتل نکنید!". "زنا نکنید!". "دزدی نکنید". "دروغ نگویید!". و "با چیزهایی که به شما تعلق ندارد حسادت نورزید!". عیسی مسیح بعداً تمام این قوانین و شریعت را با این دو فرمان خلاصله کرد:‌ " خداوند خدایتان را با تمامی قلب، با تمامی فکر، با تمامی جان و با تمامی نیروی تان دوست بدارید، و همسایه تان را مثل خودتان دوست بدارید!".

برنامه رادیویی بیشتر در مورد آیه ۱-۲۶ (۳۰ دقیقه)

آیا عبادت به زور می‌شود؟

آیا عبادت به زور می‌شود؟ (باشما)
سه جوان یهودی بنام شَدْرَک، میشک و عَبِدْنَغو، خداوند را از عمق قلب دوست داشتند و او را عبادت و احترام می‌‌‌کردند. مهم نبود این کار به چه قیمتی تمام می‌‌‌‌شود. ایمان و اطاعت ایشان در طی قرنهای متمادی الهام بخش نسل ایمانداران بوده و است. از زمان عیسی مسیح تا کنون، هزاران مسیحی با همین انتخابی روبرو شده‌اند که این سه جوان شجاع با آن روبرو شده و مرگ را به خیانت بر خدای خویش ترجیح دادند. کتاب دانیال چیز‌های زیادی برای گفتن برای ما مسیحیان افغان دارد. مسیحیان خوانده شده‌اند تا خداوند را در رنجهای خود جلال دهند، چه زنده بمانند و چه بمیرند. اما به یاد داشته باشیم که رنج بردن بخاطر مسیح، پاداش عظیمی را بهمراه دارد. خداوند وعده داده است که پس از مدت کمی رنج بردن، خود او ما را احیاء کرده و ما را کامل و استوار و توانا خواهد ساخت.

برنامه رادیویی بیشتر در مورد آیه ۷ (۲۸ دقیقه)

موسی: هیچ کس در نظر خدا عادل نیست.

موسی: هیچ کس در نظر خدا عادل نیست. (مطالعۀ کتاب مقدس برای مسلمانان)

برنامه رادیویی شامل آیه ۱-۱۷ (۳۰ دقیقه)

آیا کتاب مقدس به شکل نوشته شده به پیامبران داده شده؟

آیا کتاب مقدس به شکل نوشته شده به پیامبران داده شده؟ (باشما)

برنامه رادیویی شامل آیه ۱-۱۷ (۲۹ دقیقه)

وقتی که بمیریم به کجا میرویم؟

وقتی که بمیریم به کجا میرویم؟ (باشما)

برنامه رادیویی شامل آیه ۱-۱۷ (۲۹ دقیقه)

ده احکام شریعت

ده احکام شریعت (کلام خدا برای شما )
قوم اسرائیل به شریعت نیاز داشت. خدا در کوه سینا؛ زیبایی و عملکرد واقعی شریعت را بر قومش آشکار ساخت. شریعت نشان می‌دهد که تنها دستورالعملی است برای زندگی خداپسندانه و پاک؛ نه اینکه عامل نجات باشد. نجات تنها از طریق ایمان به عیسی مسیح به بشر مهیا است و بس

برنامه رادیویی شامل آیه ۲-۶ (۳۰ دقیقه)

ترس فریحه

ترس فریحه (رنگ زندگی )
چرا در بعضی از کشور‌ها، مردم اعم از مرد و زن، پیر و جوان، با سواد و بی سواد، جلو قبر‌های مزین شده ، رفته و خواست‌ها، امید‌ها و آرزو‌های شان را از آنها می‌خواهند؟ آیا ما انسان‌ها نمی توانیم با، دعا‌ها و اطاعت از احکام خداوند که نهایت مهربان و رحیم است، از او نیاز و خواسته‌های خود را بخواهیم؟ خدای که می‌بیند و می‌شنود؟

برنامه رادیویی شامل آیه ۲-۷ (۲۹ دقیقه)

شفا در یک کلمه

شفا در یک کلمه (کلام خدا برای شما )
حوضی بود در عبادگاه اورشلیم که باعث شفا بیماران میشد. مردی که سی وهشت سال نتوانست شفا یابد عیسی از او پرسید آیا می‌‌خواهی شفا یابی؟ توجه داشته باشید که این مرد، خودش به سراغ عیسی نرفت، بلکه عیسی به سراغ او رفت. امروز ترا هم شفا می‌دهد

برنامه رادیویی شامل آیه ۸-۱ (۳۰ دقیقه)

سبت روز هفتم هفته

سبت روز هفتم هفته (کلام خدا برای شما )
خداوند روز سبت را روز استراحت و عبادت قرار داد؛ خدایی که آنقدر در فکر ماست تا در این دنیایی پر سروصدا جنب و جوش؛ در ضمن روح و روان ما را در این روز تازگی ببخشد؛ پس خداوند چقدر ما را دوست دارد.

برنامه رادیویی شامل آیه ۸-۱۱ (۳۰ دقیقه)

انفجار در پل محمود خان کابل

انفجار در پل محمود خان کابل (باشما)

برنامه رادیویی شامل آیه ۱۳ (۳۰ دقیقه)

تعرض بر خانمی از سوی برادر شوهر

تعرض بر خانمی از سوی برادر شوهر (رنگ زندگی )
يكي از عمده ترين مشكلات و خشونت هايي كه عليه زنان صورت ميگیرد، همانا تعرض و خشونت هاي جنسي است كه گاهي اوقات در بعضي حالات از سوي يكي از اعضاي فاميل شوهر اعمال ميشود. اين پديده شوم تا اكنون قربانيان زيادي گرفته است. يكي از جمله قربانيان اين جنايت‌ها، دختری جوان هجده ساله اي است بنام گلناز كه شنيدن سرگذشت تلخش از زبان يكي از نزديكایش، بسیار تأثر آور است.

برنامه رادیویی شامل آیه ۱۴ (۲۹ دقیقه)