۰:۰۰ / ۰:۰۰

انجیل به گزارش یوحنا

فصل چهارم

عیسی یک زن سامری را نجات می دهد

۱ وقتی عیسی خبر شد که فریسیان شنیده اند که او بیشتر از یحیی شاگرد پیدا کرده و آنها را تعمید می دهد، ۲ هر چند عیسی خودش تعمید نمی داد بلکه شاگردانش تعمید می دادند، ۳ پس یهودیه را ترک کرد و به جلیل بازگشت ۴ و باید از راه سامره عبور می کرد. ۵ پس به شهری از سامره به نام سوخار، نزدیک مزرعه یی که یعقوب برای پسر خود یوسف بخشیده بود، رسید. ۶ چاه یعقوب در آنجا بود و عیسی خسته از سفر در کنار چاه نشست. تقریباً ظهر بود.

۷ در آنجا یک زن سامری برای کشیدن آب آمد. عیسی به او گفت: «کمی آب به من بده.» ۸ در آن وقت شاگردانش برای خرید خوراک به شهر رفته بودند. ۹ اما زن سامری به او گفت: «تو که یک یهودی هستی، چطور از من که یک زن سامری هستم، آب می خواهی؟» او این را به خاطری گفت که یهودیان با سامریان معاشرت نداشتند. ۱۰ عیسی جواب داد: «اگر نعمت خدا را می دانستی و می فهمیدی آن کسی که از تو آب می خواهد کیست، حتماً خودت از او خواهش می کردی و او به تو آب حیات بخش می داد.» ۱۱ زن به او گفت: «ای آقا چیزی برای کشیدن آب نداری و این چاه عمیق است. پس از کجا آب حیات بخش می آوری؟ ۱۲ آیا تو از جد ما یعقوب بزرگتر هستی که این چاه را برای ما بخشید و خودش و پسران و گله اش از آن نوشیدند؟» ۱۳ عیسی در جواب او گفت: «هر کسی از این آب بنوشد، باز تشنه خواهد شد. ۱۴ اما هر کس از آبی که من به او می بخشم بنوشد، هرگز تشنه نخواهد شد، زیرا آن آبی که من به او می دهم، در درون او تا زندگی ابدی به چشمۀ خروشان تبدیل خواهد شد.» ۱۵ زن گفت: «ای آقا، این آب را به من بده تا دیگر تشنه نشوم و برای کشیدن آب به اینجا نیایم.»

۱۶ عیسی به او گفت: «برو، شوهرت را صدا کرده و به اینجا برگرد.» ۱۷ زن جواب داد: «من شوهر ندارم.» عیسی گفت: «درست گفتی که خودت شوهر نداری، ۱۸ زیرا تو پنج شوهر داشتی و آن مردی هم که اکنون با تو زندگی می کند، شوهر تو نیست. این را درست گفتی.» ۱۹ زن به او گفت: «ای آقا، می بینم که تو پیامبر هستی. ۲۰ پدران ما در روی این کوه عبادت می کردند اما شما یهودیان می گویید، اورشلیم جایی است که باید خدا را در آنجا عبادت کرد.» ۲۱ عیسی به او گفت: «ای زن، باور کن، زمانی فرا خواهد رسید که شما پدر آسمانی را نه بر روی این کوه و نه در اورشلیم پرستش خواهید کرد. ۲۲ شما آنچه را نمی شناسید، می پرستید ولی ما آنچه را می شناسیم، می پرستیم، زیرا نجات به وسیلۀ قوم یهود می آید. ۲۳ اما زمانی می آید و این زمان هم اکنون است که پرستنده گان حقیقی، پدر آسمانی را با روح و راستی عبادت خواهند کرد زیرا پدر آسمانی این گونه پرستنده گان را می طلبد. ۲۴ خدا روح است و هر که او را می پرستد، باید در روح و راستی او را عبادت نماید.» ۲۵ زن به او گفت: «من می دانم که مسیح خدا خواهد آمد، هر وقت او بیاید همه چیز را به ما خواهد گفت.» ۲۶ عیسی به او گفت: «من که با تو صحبت می کنم، همان هستم.»

۲۷ در آن موقع شاگردان عیسی برگشتند و تعجب کردند که او با یک زن سخن می گوید، ولی هیچ کس از آن زن نپرسید: «چه می خواهی؟» و به عیسی نیز نگفتند: «چرا با او سخن می گویی؟» ۲۸ پس زن کوزۀ خود را رها کرده به شهر رفت و به مردم گفت: ۲۹ «بیایید مردی را ببینید که آنچه را تا به حال کرده بودم، به من گفت. آیا این مسیح نیست؟» ۳۰ پس مردم از شهر خارج شده پیش عیسی آمدند.

۳۱ در این وقت شاگردان از عیسی خواهش کرده گفتند: «استاد، چیزی بخور.» ۳۲ اما او گفت: «من غذایی برای خوردن دارم که شما از آن بی خبر هستید.» ۳۳ پس شاگردان از یکدیگر پرسیدند: «آیا کسی برای او غذا آورده است؟» ۳۴ عیسی به آنها گفت: «غذای من این است که ارادۀ کسی که مرا فرستاده است بجا آورم و کارهای او را به کمال برسانم. ۳۵ آیا شما نمی گویید هنوز چهار ماه به موسم درو مانده است؟ اما من به شما می گویم، چشمان تان را باز کنید و به کِشتزارها نگاه کنید که حالا برای درو آماده اند. ۳۶ آن کس که درو می کند، مزد خود را می گیرد و ثمری برای زندگی ابدی جمع می کند تا کسی که کِشت می کند و هم آن کسی که درو می کند با هم خوشی کنند. ۳۷ در اینجا این گفته حقیقت پیدا می کند که یکی می کارد و دیگری درو می کند. ۳۸ من شما را فرستادم تا حاصلی را درو کنید که برای آن زحمت نکشیده اید. دیگران زحمت کشیدند و شما از نتایج کار آنها استفاده می برید.»

۳۹ پس عده یی زیادی از سامریان آن شهر به خاطر شهادت آن زن که گفته بود: «آنچه را که تا به حال کرده بودم، به من گفت،» به عیسی ایمان آوردند. ۴۰ وقتی سامریان نزد عیسی آمدند از او خواهش کردند که پیش آنها بماند. پس عیسی دو روز در آنجا ماند ۴۱ و عده یی زیادی نیز به پیام او ایمان آورده ۴۲ و به آن زن گفتند: «حالا دیگر به خاطر سخنان تو نیست که ما ایمان داریم، زیرا ما خود پیام او را شنیده ایم و می دانیم که در حقیقت او نجات دهندۀ جهان است.»

شِفای پسر یک کارمند دربار

۴۳ پس از دو روز، عیسی آنجا را ترک کرده و به طرف جلیل رفت. ۴۴ عیسی خودش شهادت داده بود که هیچ پیامبر در منطقۀ خود احترام نمی شود. ۴۵ وقتی او به جلیل وارد شد، مردم جلیل از وی استقبال کردند، زیرا معجزه هایی را که در اورشلیم انجام داده بود دیده بودند، چون آنها در ایام عید در اورشلیم بودند.

۴۶ عیسی بار دیگر به منطقۀ قانای جلیل رفت، جایی که آب را به شراب تبدیل کرده بود. در آنجا یک کارمند دربار شاهی بود که پسرش در کپَرناحوم مریض بود. ۴۷ وقتی شنید که عیسی از یهودیه به جلیل آمده است، نزد عیسی رفت و به او التماس کرد که بیاید و پسرش را که در حالت مرگ بود، شِفا بخشد. ۴۸ عیسی به او گفت: «شما بدون دیدن نشانه ها و کارهای حیرت انگیز ایمان نخواهید آورد.» ۴۹ آن کارمند دربار به عیسی گفت: «ای آقا، پیش از آن که پسرم بمیرد، با من بیا.» ۵۰ آنگاه عیسی گفت: «برو، پسرت زنده می ماند.» آن مرد به سخنی که عیسی به او گفته بود، باور کرد و به طرف خانه رفت. ۵۱ او هنوز در راه بود که غلامانش او را دیدند و به او گفتند: «پسرت زنده و تندرست است.» ۵۲ او پرسید: «در چه ساعتی حالش خوب شد؟» گفتند: «دیروز ساعت یک بعد از ظهر تب او قطع شد.» ۵۳ آنگاه او فهمید که این درست همان ساعتی است که عیسی به او گفته بود: «پسرت زنده می ماند.» پس او و تمام اعضای خانواده اش ایمان آوردند.

۵۴ این دومین نشانه یی قدرت عیسی بود که پس از آمدن از یهودیه به جلیل انجام داد.

مطالب مرتبط

 ایمان و شهادت زن سامری

ایمان و شهادت زن سامری (کلام خدا برای شما )
آیا گاهی شده که شما در تنگناه و تشنگی قرار گرفته باشید و کسی به شما آب داده باشد؟ حتما روبرو شده اید. وقتی کسی به ما چنین خوبی می‌کند هرگز نیکی او شخص را فراموش نمی کنیم. عیسی درباره بخشش خدا و آب زنده یعنی (روح القدس) با زن سامری صحبت کرد.

برنامه رادیویی با خواندن آیه ۷-۳۱ (۳۰ دقیقه)

زمان و وقت پرستش

زمان و وقت پرستش (نسیم پرستش)
در مسیحیت هر وقت و هر کجا که هستیم می‌‌‌توانیم خدا را بپرستیم و ضرور نیست منتظر وقت خاص یا روز خاص باشیم. عیسی به زن سامری گفت با آمدن او، خدا دیگر مکان مشخصی به عنوان پرستش روی زمین نخواهد داشت. و حالی هر کسی که به خداوند ایمان دارد می‌تواند او را در هر زمان و مکانی پرستش کند. پرستش حقیقی یعنی ایماندار به حضور خدا با ایمان وارد شود و او را در حضورش پرستش و ستایش کند.

برنامه رادیویی درباره آیه ۲۳ (۳۰ دقیقه)

در کجا عبادت کنیم؟

در کجا عبادت کنیم؟ (باشما)
عبادت کننده‌گان و پرستندگان حقیقی درک می‌‌‌کنند که خدا روح است. خدا را نمی‌توان بطور ظاهری یا با مناسکی خاص در مکانهایی خاص پرستش کرد. خدا را می‌‌‌توان تنها در روح و راستی پرستش نمود. این به معنی آن است که انسان باید خدا را با روح خود پرستش نماید. و باید خدا را در راستی، یعنی حقیقتاً و صادقانه از صمیم قلب و روح پرستش کند. ماهیت اساسی خدا روح است. وی روحی زندگی بخش است. تنها با روح ما است که می‌‌‌توانیم حقیقتاً خدا را پرستش نماییم.

برنامه رادیویی بیشتر در مورد آیه ۱-۲۶ (۲۸ دقیقه)

در وقت دعا و پرستش، روی ما به کدام سمت باشد؟

در وقت دعا و پرستش، روی ما به کدام سمت باشد؟ (باشما)
زمانیکه می‌‌‌خواهیم دعا کنیم و خدا را پرستش و ستایش کنیم، از کلمات و جملاتی استفاده کنیم که واقعاً از قلب ما و نیت ما سرچشمه می‌‌‌گیرد. خدا به قلب و نیت ما نگاه می‌‌‌کند و او از همه چیز آگاه است. طوریکه می‌‌‌دانیم، دعا و راز و نیاز، صحبت با خداوند است. هنگامیکه دعا می‌‌‌کنیم و او را عبادت می‌‌‌کنیم، این مهم نیست که روی ما به کدام طرف باشد. خدای که ما را آفریده متعال و قادر مطلق است. پس او در همه جا حضور دارد.

برنامه رادیویی بیشتر در مورد آیه ۴-۲۶ (۲۸ دقیقه)

هدف پرستش

هدف پرستش (نسیم پرستش)
طبق آیات کتاب مقدس می‌‌‌توان گفت که هدف پرستش، خدای پدر است. فکر نمیکنم برکتی بزرگتر از این وجود داشته باشد که بتوانیم او را پدر خطاب کنیم. ما در قدم اول، پدر را برای آنچه که هست می‌‌‌پرستیم. کلام خدا تعلیم می‌دهد که او پدر قدوس، پدر عادل، پدر جلال، پدر نورها، پدر رحمت‌‌ها، پدر همه و پدر خداوند ما عیسای مسیح می‌‌‌باشد. او را به خاطر کاری که برای ما انجام داده می‌پرستیم.

برنامه رادیویی بیشتر در مورد آیه ۲۳-۲۴ (۳۰ دقیقه)

عیسی مسیح و زن سامری.

عیسی مسیح و زن سامری. (زندگی عیسی مسیح)

برنامه رادیویی شامل آیه ۱-۳۰ (۲۹ دقیقه)

مسیح و عبادت حقیقی

مسیح و عبادت حقیقی (مردم خدا)

برنامه رادیویی شامل آیه ۱-۵۵ (۲۷ دقیقه)

هشت مارچ، روزی که در مورد مشکلات زنان حرف نمیزنیم

هشت مارچ، روزی که در مورد مشکلات زنان حرف نمیزنیم (سلام هموطن)

برنامه رادیویی شامل آیه ۵-۳۰ (۲۹ دقیقه)

چطور عبادت می‌کنیم؟ روی ما بکدام طرف باشد؟ کی برای ما تدریس می‌‌کند؟

چطور عبادت می‌کنیم؟ روی ما بکدام طرف باشد؟ کی برای ما تدریس می‌‌کند؟ (باشما)
دوستان ما سوالات جالبی را از ما پرسیده اند که ما به مسجد می‌‌رویم و نماز می‌‌خوانیم، شما مسیحیان چگونه عبادت می‌‌کنید؟ و در کلیسا چه می‌‌کنید؟ در وقت عبادت روی تان به کدام طرف می‌‌باشد؟ گفتند ما در مسجد یا مدرسه از مولوی تعالیم دینی را حاصل می‌‌کنیم، آیا کسانی هستند که کتاب مقدس را به شما درس بدهند؟ یا اینکه خودتان چطور کلام خدا را می‌‌خوانید؟ البته می‌‌توان دربارۀ هر سوال به طور جداگانه و مفصل صحبت کرد ولی در اینجا می‌‌پردازیم به پاسخ‌های کوتاه در این موارد: ۱. شما مسیحیان چگونه عبادت می‌‌کنید؟ و در کلیسا چه می‌‌کنید؟ اولاً باید در مورد کلیسا صحبت کنیم. کلیسا به کدام تعمیر یا ساختمان گفته نمیشود بلکه کلیسا، جمع ایمانداران مسیحی می‌‌باشد همانطوری که خود عیسی مسیح در انجیل مقدس می‌‌فرماید: هرگاه دو یا سه نفر بنام من در یک جای جمع شوید، من در میان شما خواهم بود. هر گاه دوستان ما فکر می‌‌کنند که کلیسا عبارت از کدام تعمیر یا ساختمان، لطفاً فکر خود را در این مورد تغییر بدهید که کلیسا عبارت است از : جمع ایمانداران مسیحی. ما در کلیسا برای دعا کردن جمع می‌‌شویم، سرود‌های پرستشی می‌‌خوانیم بعد از آن کلام خدا را می‌‌خوانیم و در بارۀ آن گپ می‌‌زنیم. مگر بنابر تجربه شخصی خودم، که در سابق شنیده بودم که مردم می‌‌گفتند که کلیسا یک جای بسیار بد است که مردم در آنجا جهت شرابخواری و کار‌های کثیف دیگر جمع می‌‌شوند و بسیار مردم‌های خراب هستند. شاید این مفکوره را از تماشای فلم‌های تجارتی گرفته باشند که کلیسا را به آن گونه نشان می‌‌دهند و یا بعضی از معلمینی هم هستند که در مدرسه‌ها بر ضد مسیحیت تدریس و تبلیغ می‌‌کنند. وقتی برای اولین بار یکی از دوستانم به من گفت که آیا می‌‌خواهی به کلیسا بیایی؟ حتی مو‌های جانم ایستاد شد؛ چرا که من دیدگاۀ بسیار خرابی از کلیسا در ذهنم داشتم که شنیده بودم ولی چقدر مقبول گفته اند که: شنیدن کی بود مانند دیدن ! و واقعاً خداوند را شکر می‌‌کنم که خداوند دروازۀ را باز کرد که من همراۀ دوستم به کلیسایی رفتم که جمعیت شان بسیار زیاد بود، در اول به بسیار ترس و لرز همه را متوجه بودم که چی چیزی خرابی را می‌‌توانم ببینم ولی زمانی که دیدم که همه با چقدر محبت به من خوش آمدید گفتند و بعداً شروع کردند به دعا نمودن و یکی شان پرستش را رهبری می‌‌کرد که به زبان خودم دعا کردند و به بسیار زبان شیرین خداوند را پدر خطاب می‌‌کردند که یک ارتباط بسیار نزدیک را دیدم که برای من باعث حیرانی بود و بعد از آن به سرود خواندن شروع کردند و به بسیار مقبولی سرود‌ها را می‌‌خواندند و خداوند را در سرود‌های خود نیز پدر جان می‌‌گفتند و در پرستش خود آزادی داشتند، بعضی شان کف می‌‌زدند و موسیقی می‌‌نواختند و سرود‌های پرستشی را به زبان خود ما می‌‌خواندند. قبل از این من فکر می‌‌کردم که ما فقط به یک زبان می‌‌توانیم خدا را پرستش کنیم مگر در کلیسا متوجه شدم که خداوند همۀ زبانها را می‌‌داند و بعد از آنکه کلام خداوند را خواندم، فهمیدم که خداوند جهان را هست نمود یعنی همۀ مردم را و خدا را شکر که هر کس می‌‌تواند خداوند را به زبان خود در کلیسا‌ها ستایش و پرستش نماید. بعد از دیدن همه چیز‌ها و شنیدن و خواندن سرود‌ها، از کلام خدا درس دادند و اولین چیزی را که من در آنجا شنیدم این بود که اگر کسی به روی راستت به سیلی می‌‌زند روی چپت را نیز برایش بگیر، دشمنانتان را دوست داشته باشید و همین کلام خداوند زندگی مرا به کُلی تبدیل کرد و دیدم که جمع کلیسا واقعاً محبت خدا را نشان می‌‌دهند. بعد از ختم عبادت چای آوردند و یکجای چای نوشیدند و حتی حرف زدن شان فرق داشت و مثل حرف‌های نبود که من در کوچه و بازار می‌‌شنیدم. اگر شما دوستان عزیز می‌‌خواهید جمع ایمانداران کلیسا را ببینید و اگر کسی را می‌‌شناسید که به کلیسا می‌‌رود از ایشان خواهش کنید تا شما را نیز با خود ببرد. نترسید و فکر نکنید که در کلیسا چه می‌‌کنند. ما کلام خداوند را به زبان خود داریم و خدا را شکر که در جمع ایمانداران می‌‌توانیم خداوند را پرستش کنیم. ۲. در وقت عبادت روی تانرا به کدام سمت یا طرف می‌‌کنید؟ بعضی از دوستان ما زمانیکه به مسیح ایمان می‌‌آورند ، فکر می‌‌کنند که همان قوانین و مقرراتی را که سابق زندگی خود داشتند، در زندگی نو مسیحی نیز باید داشته باشند. اگر ما روی خود را به یک طرف خاص دور بدهیم و خداوند را پرستش کنیم در نتیجه خداوند را محدود و کوچک می‌‌سازیم؛ در حالی که خداوند قادر متعال است و جهان ، انسان و همۀ کائنات را خلق کرده است و او مافوق همه چیزهاست و خداوند در هر جای حضور فعال و همیشگی دارد و ما نمیتوانیم بگوئیم که خداوند در جنوب قرار دارد مگر در شمال وجود ندارد. حال می‌‌خواهیم از خود کلام خداوند این سوال را جواب بدهیم. انجیل یوحنا در فصل چهارم، از یک زنی که اهل سامره می‌‌باشد، صحبت می‌‌کند که عیسی مسیح را دیده و با او حرف می‌‌زند و درک می‌‌کند که عیسی مسیح کدام شخص معمولی نیست و در آخر سوالی را مطرح می‌‌کند که می‌‌توانیم آنرا ازآیۀ 20 الی 24 همین فصل بخوانیم: ۲۰  پدران ما در روی این کوه عبادت می‌‌کردند اما شما یهودیان می‌‌گوئید باید خدا را در اورشلیم عبادت کرد.« ۲۱ عیسی گفت:» ای زن ، باور کن زمانی خواهد آمد که پدر را نه بر روی این کوه پرستش خواهید کرد و نه در اورشلیم.  ۲۲ شما سامریان آن چه را نمی شناسید می‌پرستید اما ما آنچه را که می‌شناسیم عبادت می‌کنیم، زیرا رستگاری بوسیلۀ قوم یهود می‌آید.  ۲۳ اما زمانی می‌آید ــ و این زمان هم اکنون شروع شده است ــ که پرستندگان حقیقی ، پدر را با روح و راستی عبادت خواهند کرد ، زیرا پدر طالب این گونه پرستندگان می‌باشد.  ۲۴ خدا روح است و هر که او را می‌پرستد باید با روح و راستی عبادت نماید.« پس خداوند را محدود نسازید زیرا خداوند در همه جا حضور دارد و مهم اینست که ما خداوند را با کدام روح پرستش می‌کنیم؟ کلام خدا می‌گوید با روح و راستی و با تمام وجود ما به حضور خداوند بیائیم و خداوند را پرستش کنیم. کلام خدا می‌گوید که ما باید به گناهان خود اعتراف کنیم و وقتی در حضور خداوند می‌ائیم باید به یاد بیاوریم که ما گنهکار هستیم و خداوند بزرگ و بخشنده است و او می‌تواند ما را تبدیل کند و اگر به گناهان خود اعتراف کنیم، او امین و عادل است که ما را از آن ناراستی‌ها و بدی‌ها پاک بسازد. ۳. چطور ما کلام خدا را می‌خوانیم؟ باید گفت که اگر کسی را می‌شناسید که کلام خدا را برایتان درس بدهد بسیار خوب است و اگر نمیشناسید ما از طریق رادیو هم کلام خدا را آموخته می‌توانیم ولی اگر به هیچ چیزی دسترسی ندارید می‌توانید از این نکات برای خواندن کلام خدا استفاده کنید: اولاً شکر خداست که کلام خداوند را به زبان خود تان در دسترس دارید و مجبور نیستید به کدام زبان بیگانه آنرا بخوانید ، بدون آنکه مفهوم آنرا درک کنید. چند گروه مردم هستند که به طرق مختلف کلام خدا را می‌خوانند. یک گروه با تعصب می‌خوانند و می‌خواهند نکات بد یا اشتباه را در کتاب مقدس پیدا کنند که این کار بازی کردن با خداست که کوشش می‌کنند کلام خدا را دروغ ثابت کنند و این به این معنی است که آنها می‌خواهند خداوند را دروغگوی ثابت کنند. برای این نوع مردم ما نمیتوانیم کدام توصیۀ کنیم فقط تشویق شان می‌کنیم که به دل پاک بخوانند و به آنعده از دوستانی که می‌خواهند واقعاً خداوند را پیدا کنند و در کلام خداوند رشد کنند می‌گوئیم که پیش از اینکه شروع به خواندن کلام خدا کنید، دعا نمائید. من وقتی می‌خواهم از کلام خداوند بخوانم اینطور دعا می‌کنم : خداوندا کلامت را باز کرده ام و می‌خواهم که آنرا بخوانم و می‌خواهم تا حقیقت کلامت را برای من آشکار بسازی، ای روح پاک خداوند تو مرا قدرت بده و چشم‌ها وگوشهایم را باز کن تا چیزی را که امروز از کلام تو می‌خوانم، بهتر بفهمم و درک کنم. شما دوستان عزیز نیز می‌توانید عین کار را انجام دهید و بعد از دعا کلام خداوند را باز می‌کنم و می‌خوانم. اول کوشش می‌کنم که به نوبت یعنی فصل به فصل پیش بروم و وقتی هر فصل را می‌خوانید لطفاً به آرامی دو یا سه بار و یا بیشتر بخوانید و ببینید که هر آیه چه چیزی در خود دارد و در پوره فصل خداوند چی می‌خواهد تا به شما بگوید؟ هدف خداوند از آن چیست که این کلام نوشته شده است؟ و بعد از آن ببینید که عملکرد کلام خدا در زندگی شما چیست؟ یعنی خداوند از شما چی می‌خواهد؟ و در آخر با دعا خداوند را شکر کنید بخاطر کلامش و به درسی که یاد گرفتید و در همان روز کوشش کنید که آن درس را عملی کنید که بسیار مهم است و اگر می‌توانید آیه‌های کتاب مقدس را حفظ کنید. طوری که ما اکثراً اینکار را می‌کنیم و حتی در سختی‌ها و مشکلات این آیه‌ها به یاد ما می‌ایند و به ما قوت قلب می‌دهند. مثلاً اگر در یک سختی و مشکل قرار دارید و این وعدۀ خداوند را نوشته است : من هرگز شما را ترک نمیکنم، بیاد تان بیاید حتی اگر در بدترین وضعیت قرار داشته باشید، می‌گوئید که خداوند وعده کرده و مرا هرگز ترک نمیکند. یا در انجیل یوحنا فصل سه آیۀ شانزدهم خداوند چنین می‌فرماید که خداوند جهان را آنقدر محبت نمود ... حتی اگر خانوادۀ ما، ما را ترک کنند و در زندگی ما مشکلات بیاید، پس وقتی این آیات حفظ شده به یاد ما بیایند می‌فهمیم که ما هم جزء جهان هستیم و خداوند ما را نیز دوست دارد. در بارۀ اینکه آیا جایی وجود دارد که کتاب مقدس درس داده شود باید گفت که وقتی ما در کلیسا برای عبادت یکجا جمع می‌شویم از کتاب مقدس می‌خوانیم و در جریان هفته بطور گروپی درس‌های کتاب مقدس، تدریس می‌گردد و یا در خانه‌های یکدیگر خود جمع می‌شویم و با یکدیگر خود درس کتاب مقدس را می‌خوانیم و مکتب‌ها و دانشگاه‌های نیز موجود استندکه کلام خدا را به سویه‌های مختلف تا به پروفیسوری و ماستری تدریس می‌کنند و از اینکه ما در وطن عزیز خود افغانستان از امکانات زیاد برخوردار نیستیم، خود ما باید از کوچکترین امکانات برای آموختن کلام خدا استفاده کنیم.

برنامه رادیویی شامل آیه ۲۰ (۳۰ دقیقه)

عبادت مسیحیان

عبادت مسیحیان (سئوالات مهم زندگی)

برنامه رادیویی شامل آیه ۲۳-۲۴ (۹ دقیقه)